Villakoiran ydin

Jyri Paavola – kokoomuksen nykyideologi – kertoo 18.3. tässä lehdessä, että Tuusulan ongelmien ratkaisussa on päästy villakoiran ytimeen. Hänen käsityksensä mukaan tuon koirarodun ydinelin on omakotitonttien hinnoittelu. Kuntamme keskeinen ongelma olisi, etteivät maapohjan hintavaihteluilla kauppaa tekevät ja niillä omaisuuksia keräävät liikemiehet saa bisneksiään rullaamaan. Tähän on syyllinen Sanna Kervinen, tuo väärinajatteleva kokoomuslainen.  

Ehdotan Tuusulan ongelmien ytimeksi edellisen – hieman kapea-alaisen – näkemyksen asemesta seuraavia keskustelun aiheita.

1: Tuusulan tulisi nähdä oikea roolinsa pääkaupunkiseudun kehittämisessä. Kaksi perusvaihtoehtoa ovat sormimalli ja räpylämalli. Ensimmäisessä rakentaminen laajenee jäsentyneesti sormien lailla Helsingin keskustasta ja sormien väliin jäisi laajoja rakentamattomia alueita. Huonompi leviää kuin ihottuma, mattona ilman jäsentelyä.  Paremmassa suuri osa Tuusulasta pitäisi jättää sormien väliin, se on kuntamme arvo ja identiteetin perusta.

2: Tuusulan talousvaikeudet syntyvät, kun kissaa ei nosteta pöydälle. Vaikeudet ovat osa julkisen sektorin piilevää sairautta, hallinnollisen möhkäleen tehottomuutta. Siihen eivät pääse käsiksi kansalaiset eivätkä poliitikot. Asiaa yritetään parantaa pyytämällä selvityksiä hallinnolliselta möhkäleeltä. Se leikkaa viimeiseksi omaa jalkaansa. Tuon möhkäleen löperyys maksaa maallemme noin 5 miljardia euroa liikaa vuodessa. Kuntamme on suojellut möhkäleensä koskemattomuutta, kuin Intia lehmäänsä. 

3: Tuusulan valtuusto ei vieläkään ymmärrä, että sillä on valta. Asiasta ei selvitä vaihtamalla kunnanjohtajaa pormestariksi. Pitäisi hyväksyä, että luottamushenkilöt päättävät linjoista ja virkahenkilöt toteuttavat tuota linjaa. Heikko valtuusto alistuu päinvastaiseen vallankäyttöön. Asia paranisi itsekritiikillä eikä nimitystemppuilulla. Mutta Tuusulan valtuusto ei ole terävimpien kynien penaali. Kuntalaiset, vaalit ovat ovella.

Paavola yrittää vaihtaa puheenaihetta, syyllistyttyään raukkamaiseen ja likaiseen temppuun. Ei mennä siihen lankaan.  

ps. Lukijani, jos haluat vaikuttaa tosi merkittäviin asioihin, mene allekirjoittamaan vetoomus sivulla http://unite-the-armies.org