Maailman pelastajia?

Sain kesäkuussa kutsun illalliselle, jolle kokoontui omalaatuinen maailman parantajien kuppikunta. Keskustelun avainsanoja olivat transhumanity, RAAD ja singularity. Kaikki löytyvät netistä, mutta kerron tässä asian ytimen. Tämän kansainvälisen porukan tavoite on muokata ihmiskunnasta yksi kuolematon robotti, joka valloittaisi maailmankaikkeuden ja tämän tavoitteen ennustetaan toteutuvan vuonna 2045. Keskeisiä keinoja ovat ihmisiän merkittävä pidentäminen ja jatkossa kuolemattomuus.  Hanketta rahoittavat rikkaat ihmiset, järjestöistä esimerkiksi NASA ja firmoista Google. Idean isä on amerikkalainen Raymond Kurzweil. Hän on lausunut profeetallisesti: Jumala ei luonut maailmaa, mutta me luomme Jumalan.

Projektissa yhtyvät ICT- tekniikan tuleva kehitys, projektille merkittävien aivojen syväjäädytys, keinoälyn kehittäminen ihmisaivoja etevämmäksi, geenitekniikka ja kollektiivisen ihmismielen saumaton yhteiselo kehittyneen maailmankoneen kanssa. Sanoin ensin ajattelematta: ”toivottavasti tuo ei ole hölynpölyä”. Pääruoan aikana käänsin takkini täydellisesti. Sanoin, harkittuani asiaa: ”toivottavasti tuo on hölynpölyä”.

Viimeistään siinä vaiheessa nousin vastarintaan, kun eräs keskustelijoista arveli maapallon kestävän hyvinkin 100 miljardin henkilön väestömäärän. Porukka oli hyvin perillä tekniikan yksityiskohdista ja sen suomista mahdollisuuksista edetä kohti uutta, loistavaa tulevaisuutta.

Asian eettisiä näkökohtia ei ollut vaivauduttu paljonkaan pohtimaan. Ei mietitty, minkä ikäisenä kukin tuon kuolemattomuuden saavuttaisi, mikä on uusien sukupolvien merkitys koko planeetalle, onko maapallolla tai edes ihmisellä mitään arvoa sinänsä ja tällaisenaan, mikä on tuon hienon tavoitteen syvällisempi tarkoitus tai mitä sata miljardia ihmistä söisivät. Pikku yksityiskohtiin voidaan toki paneutua, kun niiden aika tulee.

Lähdin pois kesken jälkiruokaa. Sanoin tekeväni heistä poliisille ilmoituksen. Heitä nauratti kovasti. Heillä oli ensimmäinen maailmankonferenssi asiasta Kaliforniassa viime vuoden maaliskuussa. Lisää professoreita kutsutaan seuraaviin istuntoihin. Tervemenoa, jos kiinnostaa.

ps. Mikäli olet kiinnostunut oikeaoppisesta maailman pelastamisesta, mene sivulle http://unite-the-armies.org ja allekirjoita siellä oleva viesti, äläkä tyydy vielä siihen, vaan levitä viestiä kavereillesi.