Laajempi näkemys

Seppo Heinon kaksi korkeatasoista kirjoitusta Keski-Uusimaan lukijapalstalla ovat herättäneet ansaitsemansa huomion. Vastustajista suvakkeihin lukeutuva Tom Åstrand selitti kantaansa sillä, että ”suvakit näkevät asiat laajemmin”. Tämä ylimielisyys on perusteetonta. Tiivistän seuraavassa jo aikaisemmin esittämäni näkemykset massamuuton haitoista.

Pinnallisen monikulttuurisuuden ihannointi on todellisen monikulttuurisuuden tuhoamista. Jos Helsingin rautatieasemalla pyörii kirjavaa porukkaa, Pohjois-Espalla kuulee monia kieliä tai Hikiän peräkylässä on sushi-ravintola, kysymys ei ole monikulttuurista. Se on maailman latistumista, sekoittumista tasapaksuksi puuroksi, joka valitettavasti etenee koko maailmassa. Sitä pitää kutsua monokulttuuriksi.

Kun Lähi-Idästä tai Afrikasta tulevat nuoret, työkykyiset miehet lennätetään takaisin lähtömaihinsa, kysymys on syvästä inhimillisyydestä. Meidän on syytä lopettaa ne suoneniskut näitä maita kohtaan, joita massamuutto aiheuttaa. Näiden maiden pitää pystyä kehittymään omin voimin, eikä niin, että työkykyisimmät, aloitteellisimmat ja usein avainasemassa olevat henkilöt siirretään tämän ylensyöneen maanosan siivoojiksi tai autonkuljettajiksi. Heitä tarvitaan eniten kotiseuduillaan.

Ja seuraavallekin suppealle näkemykselle laajakatseiset suvakit heilauttavat hanskaansa.   Maailma on merkittävässä ekologisessa ja sosiaalisessa kriisissä. Sen eräs keskeinen ilmiö on alueiden kuluttaminen loppuun ja massamuutto seuraavalle tuhottavalle seudulle. Tämä kriisi on – hädän kasvaessa – laajentumassa seuraavien vuosikymmenten aikana moraaliseksi kriisiksi, jossa keinoja kaihtamatta suojellaan vain omaa etua. Pelataan selviytyjät-peliä isossa mittakaavassa. Tätä sairautta ei paranneta särkylääkkeillä. Se parannettaisiin vahvalla, perusteellisella ja nopealla puuttumisella kulutettavien alueiden maankäyttöön ja väestön lisääntymiseen.

Miksi edellä mainitsemani näkökohdat hukkuvat suvakkien ”laajojen näkemysten” valtamereen? Missä viipyvät hätähuutonne oikeiden asioiden puolesta? Unohdatteko tahallanne tosiseikat, koska ne ovat niin vahingollisia mielihaluillenne?

ps. Mikäli haluat todella pelastaa maailman, mene osoitteeseen http://unite-the-armies.org, allekirjoita siellä oleva vetoomus ja kerro siitä kavereillesi.