Kaksi kannanottoa

Suomi on pari viikkoa metelöinyt kansanedustajan 25.7. kirjoittamasta Facebook päivityksestä. Helsingin Sanomien pääkirjoitus 8.8., jossa käsiteltiin Afrikan väestönkasvun seurauksia, taas jäänee ilman vastineita. Kannustan maltillisesti pohtimaan tuota jälkimäistä juttua ja lopettamaan se mekastus yksityisen ihmisen jorinoista.  

Afrikan väestön ennustetaan kasvavan vuoteen 2050 mennessä 1,3 miljardilla ihmisellä. HS:n pääkirjoituksessa sanotaan, että vaikutukset voivat olla myönteisiä. Se on poliittisesti korrektia puhetta, mutta juuri siksi silkkaa hölynpölyä. Tähän pitäisi reagoida vähintään raivolla, mutta mieluiten kieltämällä lailla tällaiset puheet ja viemällä ne jatkossa poliisin tutkintaan.

Afrikka on se maanosa, missä vielä on suuria nisäkkäitä joitakin yksilöitä. Lähimpiä sukulaisiamme, vuorigorilloja on maailmassa noin 600, yksi gorilla kymmentä miljoonaa ihmistä kohden. Pohtikaapa päinvastaista tilannetta: vuorigorilloja olisi 10 miljoonaa jokaista ihmistä kohden ja gorillat tuumisivat, että heidän väkimääränsä kasvu on myönteistä kehitystä. Mitä arvelette Afrikan suojelualueille tapahtuvan, kun väkiluku kasvaa nykyisestä noin 2,5 – kertaiseksi?

Entä miten reagoi Eurooppa, kun vuosittainen muuttovirta Välimeren yli kasvaa nykyisestä noin 10 miljoonaan vuodessa? Otetaanko täällä esiliinat levällään tulijat vastaan? Olisiko se mukavaa jo nyt ylikansoitetulle maanosallemme? 

Nigeria on Afrikan intohimoisin väkiluvun kasvattaja. Lagos on maanosan vaarallisimpia kaupunkeja ja kasvaisi vuoteen 2050 mennessä sadan miljoonan ihmisen keskittymäksi. Siinäpä esikuva meidänkin metropoli-haaveilijoillemme. Arveletteko, että rikollisuus, väkivalta ja taudit vähenevät tuon myönteisen kasvun seurauksena?     

Kasvumaanikoille lopuksi vielä yksi muistutus. Maapallon väkiluvun kasvattaminen ei ole vaikeaa, mutta väkiluvun palauttaminen kestävälle tasolle jollain inhimillisellä keinolla vie useita vuosisatoja. Sitä vaihetta tämä planeetta ei kestä. Voimme vain poliittisen korrektiuden hengessä toivottaa tuleville sukupolville viihtyisää maailmanloppua.