Feminismin jäljet

Kaksi tytöntypykkää on Tukholmassa komennettu nukkumaan. Toinen oli – voitteko kuvitella! – kikattanut illallispöydässä. On aikoihin eletty. 

Toista oli vanhaan hyvään aikaan. Eräälläkin edustusmatkalla, kun lento Vantaalta lähti määränpäähänsä, niin delegaation jäsenet, kansanedustajat Masa ja Rami (nimiä ei ole muutettu) saivat painontasauksen ja lentoturvallisuuden nimissä paikat bisnesluokassa. Matkalla kallistui ilmainen kuppi tai kaks.

Eduskunnan delegaatioiden kutyymiin kuuluu, että paikallinen Suomen suurlähettiläs on kentällä vastassa, kuskaa seurueen kentältä lähetystöön ja kertoo siellä tulijoille erinäisiä perusasioita, kuten mikä on maa, mikä valuutta, mikä kaupunki ja miten on sopivaa käyttäytyä. Myös matkaohjelmaa käydään lävitse.

Kun lähetystöön oli saavuttu, asettui suurlähettiläs pitkän pöydän päähän ja Masa&Rami pöydän toiseen päähän kasvotusten. Eipä aikaakaan, kun Masa nukahti. Hänen otsansa nojasi pöydän lakattuun pintaan. Hän ei kikattanut, hän kuorsasi.

Hetken kuluttua Masa kuitenkin heräsi, pälyili ympärilleen, näki pöydän päässä puhuvan mieshenkilön sekä vastapäätä istuvan Ramin. ”Kuka puhuu?” kysyi Masa Ramilta römeällä äänellä. ”En tiedä” vastasi Rami, yhtä kuuluvasti. Masa oli hetken hiljaa. Sitten, tarkentaakseen tietojaan, töräytti kysymyksen: ”Onko se kansan valitsema vai palkkarenki?”

Oi noita aikoja! Nyt on äijäkulttuurin asiallisten kysymysten aikakaudesta edetty tyttökulttuurin kikattelevaan vaiheeseen. Tämä degeneraatio on feminismin syytä. Meillä alkaa olla enemmän ja enemmän naiskansanedustajia, naisministereitä ja naispresidenttejä. Yritystenkin johtoon kiljutaan kikattelevia typyköitä. Kun Amerikassa otetaan askel takapakkia, niin kylläpä sitä kauhistellaan.  

Naiset ovat joissain tapauksissa loistavia johtajia. Olen Angela Merkelin vilpitön ihailija. Silti varoittelen kaikesta pintapuolisesta luokittelusta, joka on niin trendikästä ja johon muotisuuntaus kerrallaan lipsahdetaan. Meillä Suomessa on siitä paljon kantapään kautta saatua kokemusta. Mutta tiedoksenne suuri viisaus: johtajuus on yläpään varassa.