Ihailijapostia Sipilälle

Juha Sipilä, me olemme molemmat diplomi-insinöörejä ja minä olen meistä vanhempi. Ehdotan sinuttelua. Sopiiko? Hienoa, se on yksinkertaisempaa tällaista kirjettä skrivatessa.

Olen ihaillut otteitasi hallitusta muodostettaessa ja sen jälkeenkin. Siinä on ollut vanhoille teekkareille ominaista poikki/halki/pinoon-meininkiä, joka kriittisenä aikana on välttämätöntä. Nyt näyttää siltä, että siellä elinkeinoelämän puolellakin aletaan ymmärtää, ettei kysymys ole kiusanteosta. On tosin ollut huvittavaa seurata meidän insinöörien mollaamista, johon nuo valtiotieteilijät ja muut höpönassut katsomon puolella ovat yltyneet. Annetaan heidän sitten taas hallita, jos joskus päästään tyynemmille vesille, kun edustaminen ja kapulakieli jälleen riittävät ministeriyteen.

Sitten tulee se kuuluisa mutta. Taisit tehdä erään pikku erehdyksen ja luulenpa, että itsekin sen jo myönnät. Olit hyväsydäminen ja avasit kotisi maailmankiertäjille ja muukalaisille. Hyvä niin. Et kuitenkaan huomannut punnita tekosi seurauksia. Asia levisi hetkessä kansainväliseksi mediassa ja puskaradion sekä kännyköiden kautta koko matkalla olevaan joukkoon. Monet, jotka eivät aiemmin olleet kuulletkaan Finlandista, ohittivat Saksan, Tanskan ja Ruotsin ja suunnistivat Satumaahan ja Tornioon. Sitä innostusta tässä nyt ratkotaan.

Olen vähän kateellinen. Eduskuntavuosinani pääsin räjähtäviin otsikkoihin tarjoamalla Ruokolahden leijonalle kotiani Tuusulassa. Yritykseni lässähti pahasti. Leijona livahti näkymättömiin, puhumattakaan siitä, että Suomi olisi saanut Afrikasta 50.000 leijonaa sijoitettaviksi hyväsydämisten nurkkakuntalaisten saunakamareihin, tyhjille kasarmialueille tai tulokaita varten pystytettäviin turvatarhoihin. Myönnän tappioni. Voitit 50.000 – 0.

Jotkut jaksavat natkuttaa kaikenlaisista pikkujutuista. Eilenkin, Hyrylän uimahallin (miesten) saunassa sain kuulla noita valituksia. Tämä hyväntekeväisyys kuulemma maksaa satoja miljoonia. Ne kuulemma otetaan saunojien palkkarahoista. Mutta ei nyt olla tosikkoja. Tosikot ovat tunnetusti tylsää joukkoa.