Välit selviksi — ja joka suuntaan

| WSOY 1991, 250 s.|

Välit selviksi — ja joka suuntaan on pamfletti ja rakentuu kolmelle kirjeelle, jotka on osoitettu Pentti Linkolalle, Claes ja Jan-Otto Anderssonille sekä Martti Tiurille. Kirjoittaja pyrkii selkeyttämään yhteiskunnallisia käsityserojaan heidän kanssaan.

Välit selviksi — ja joka suuntaan (A Blow in All Directions [untranslated]). Based on letters addressed to three leading Finnish influencers (Pentti Linkola, Claes and Jan-Otto Andersson and Martti Tiuri), this pamphlet tries to resolve the differences between their concepts of society.

Sisällys:

Lähtökuopat
10 megateesiä

Pentti Linkolalle:
miksi niukkuus ja väkivalta eivät käy?
Kierrätys
Energia
Materiaali
Koko prosessi
Keinot

Claes Anderssonille ja Jan-Otto Anderssonille:
Miksi sosialismi pitää hylätä juurineen?
Samaa mieltä
Johdonmukaisia kokonaisuuksia
Uskomattomia juttuja
Eräitä kytkentöjä
Aluepolitiikka
Kehitysapu
Siis

Martti Tiurille:
Miksi maailmaa pitää suunnitella?
Viipalointi
Konservatiivisuus Jälkihoito
Ihannemaailma

Lopuksi yhteisesti:

”Arvostamaansa Linkolaa Paloheimo kohtelee korrektin kriittisesti, Tiurin kanssa hän insinöörismiehenä tuntee jämeräpartaista veljeyttä, mutta Anderssoneja hän lyö kuin vierasta sikaa.”

Tuula-Liina Varis, Kansan Uutiset

”Anderssonit saavat vastata Paloheimon ryöpytyksessä ns. sosiaalivihreiden virheistä. Tiuria Paloheimo taas vaatii tilille teknokraattisesta paikkailupolitiikasta. Rakkain – ja vihatuin – kiistakumppaneista Paloheimolle tuntuu kuitenkin olevan Linkola, joka saa kunnian niin aloittaa kuin lopettaakin Paloheimon höykytyksen.”

Jyrki Alkio, Helsingin Sanomat